Kamremsbyte

Vi fixar ditt kamremsbyte

Måste man genomföra ett kamremsbyte? Många drar sig för detta och man gör det av den enkla anledningen att det kostar pengar. Det handlar emellertid om någonting nödvändigt. Vi brukar säga så här: det är bättre att byta kamremmen än att byta ut hela motorn. Det är nämligen den konsekvensen som man ofta får ta tag i om kamremmen går sönder. Kostnaden för ett kamremsbyte ska alltså ställas mot kostnaden av en mer omfattande reparation av hela motorn.

Till skillnad mot många andra delar av en bil så kan du med kamremmen heller inte se en gradvis försämring. En kamrem går sönder och då slutar din bil att gå. Detta oavsett om den släpper eller om det handlar om att en liten tand tagit skada. Det är också därför som biltillverkare har kamremsbyte som en del av den service som ska genomföras vid givna tidsintervaller.

kamremsbyte bilverkstad gävle

Vi erbjuder prisvärda kamremsbyten

Hur lång intervall det handlar om varierar och beror på vilken bil och modell det handlar om. Men, ett snitt säger att ett kamrems byte ska ske då bilen gått någonstans kring 12.000 mil. Är du osäker på statusen på din kamrem så kan du besöka oss för en mer professionell inspektion. Det bästa sättet att undvika att en kamrem går sönder är att regelbundet kontroller den och vid behov byta den mot en ny.

Kostnaden då? Visst, det kostar pengar att byta en kamrem. Men, vi håller alltid de lägsta möjliga priserna och vi garanterar också ett jobb som ger din bil en längre livslängd.

Våra kamremsbyten kostar från 3.395 kronor och det är ett svårslaget pris där även byte av vattenpump och spännremmar ingår. I priset får du även påfyllning av glykol samt en grundlig kontroll av bilens skick i övrigt. Naturligtvis får du även en stämpel i serviceboken.

Låt oss genomföra ditt kamremsbyte och du kommer att kunna köra din bil problemfritt för en lång, lång tid framöver.

Prisvärda kamremsbyten i Gävle